Bir e-Kitap: “Süt İçmem”

/ Mart 10, 2021/ Kitap Tanıtımları


Bu hafta bir e-kitap olan „Süt İçmem“ başlıklı öykünün 3 ayrı dildeki kitaplarını tanıtıyoruz.

“Süt İçmem”

Yazar/Çizer: Zeynep Bassa

Süt İçmem başlıkl e-kitap süt içmekten nefret eden Suat’ın öyküsünü anlatıyor. Suat süt içmeyi sevmiyor. Bir gün ağlayan kardeşine süt almak için markete gider. Markette dünyada hiç süt kalmadığını, artık çikolatarın bile ıspanaktan yapıldığını öğrenince dünyası başına yıkılır.

Zeynep Bassa’nın yazıp resimlediği e-kitaplar şimdilik yalnızca internette var. Öykülerin videolarını izlemek için

Zeynep and Kidz YouTube kanalı‘nı ziyaret edebilirsiniz.

Zeynep and Kidz.com web sayfasında ise 3 dildeki e-kitapların videoları olduğu gibi, 3 dildeki öykülerle ilgili interaktif oyunlar da var. Bu konuda “Zeynep and Kidz” başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz.

Burada e-kitaplar tek dilde okunabildiği gibi, okuma sırasında bir dilden diğerine de geçmek mümkün. Oyunlarda kitabın sayfalarındaki resimlerde gizlenmiş olan bir çok nesne, kartlar halinde resmin kenarında da görünmekte. Çocuk kartlardaki nesneleri resimlerin içinde bulmaya çalışmadan önce istediği iki dil seçmesi gerekiyoraha sonra bu dillerden birinden diğerine geçiş yaparak, bulduğu nesnenin adını duyup yazılışını görebiliyor. Yani burada görerek, duyarak, okuyarak ve oynayarak yeni bir dilin temellerini öğrenmek mümkün.

Mutlu bir hafta geçirmeniz dileğiyle…

Share this Post