Zürafalar

/ Ağustos 21, 2020/ Etkinlikler

Geçen gün zürafalarla ilgili ilginç bir belgesel izledik.

Dünya üzerinde sayıları tükenmekte ve koruma altına alınmış olan zürafaların tamamı Afrika kıtasında yaşıyor. Boyunları çok uzun, çok hızlı koşabiliyorlar, çok sert tekme atabiliyorlar ve çok az uyuyorlar. Dilleri çok uzun ve üzeri çok sert, kaktüsleri bile bir pırasa gibi kolayca yiyebiliyorlar. Fakat boyunları çok uzun olduğu için çok zor su içebiliyorlar. Su içmek için arka bacaklarını açarak öne doğru eğildiklerinde, ne yazık ki, arkalarından gelen aslanları göremiyorlar.

Zürafalar nasıl konuşur biliyor musun? Nee! hiç konuşmaz mı?Hayır, bilemedin! İnsan kulağının duyamadığı kadar alçak bir sesle birbirleriyle konuşuyorlar. Fakat nedense yalnızca geceleri…

Haydi gelin, isterseniz hep birlikte kartondan bir zürafa yapalım.

Malzemeler:

  • A4 boyutunda beyaz karton
  • Zamk
  • Suluboya veya keçe uçlu boya kalemleri
  • Fırça (eğer suluboya kullanırsanız)
  • Makas
  • Kurşunkalem

Önce şablonumuzu çizelim ve beyaz kartona geçirelim. Yukarıdaki resmi isterseniz indirip bastırabilirsiniz, ya da bakarak da çizilebilirsiniz.

Biz canı sakılır diye düşünerek iki tane zürafa yapmaya karar verdik…

Zürafalarımızı çizip A4 boyutundaki beyaz kartona geçirdikten sonra boyadık.

Daha sonra da kestik. Son anda aklımıza geldi, zürafaların benekleri olur değil mi? Onları da çizdik ve kahverengi keçe kalamle içlerini boyadık.

Daha sonra zürafalarımızın kuyruğunun ve arka ayaklarının olduğu kısma biraz zamk sürerek birbirine yapıştırdık. Yapıştırdık ama hep elimizde tutup kurumasını beklememek için mandallarla tutturduk.

İşte zürafalarımız sohbet ediyor ama biz duyamıyoruz. Bol eğlenceler…

Share this Post