Kukla Tiyatrosu

/ Haziran 19, 2020/ Etkinlikler

Bu hafta bir kukla tiyatrosu yapıp, ev halkını biraz eğlendirmeyi düşündük.

Önce evde boş bir karton kutu bulduk. Bunun ön ve arka yüzünü bir maket bıçağı ile keserek çıkarttık. Bu biraz zor bir işti, fakat yavaş ve dikkatli bir şekilde yapınca kolayca kesildi.

Daha sonra kutuyu renkli elişi kağıtlarıyla kapladık. Daha önce tuz seramiğinden yaptığımız iki kurbağayı da sahneye dekor olarak oturttuk.

Ön perde/Sahne perdesi
Arka perde
Ön ve arka perdeler

Elbette perdesiz bir tiyatro olamayacağından eski bir kumaşı keserek kutunun keserek çıkarttığımız ön ve arka bölümlerine birer perde yaptık ve kutuya yapıştırdık. İşte kukla tiyatrosu hazır…

Şimdi sıra geldi kuklalara…

Hani hatırlar mısınız? Nisan ayında tuz seramiğinden masal figürleri yapmıştık, onları tekrar bulduk ve arkalarına birer sopa yapıştırdık. “Sırada Tuz Seramiği Var…” başıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Eğer tuz seramiği figürleriniz yoksa hiç üzülmeyin el kuklası, parmak kuklası, veya başka oyuncakları da kullanabilirsiniz, ya da bir mecmuadan keserek veya kendiniz çizip boyayarak istediğiniz figürleri yaratabilirsiniz.

Şimdi işler ciddileşmeye başladı… Artık seyircileri davet etme zamanı geldi. Biz de herkes için özel birer davetiye hazırladık.

Sahne ve sandalyeleri yerleştirdik…

İşte saat 13.00 ve herkes yavaş yavaş gelmeye başladı. Davetiyelerini kontrol ettirdikten sonra yerlerini aldılar. İlk defa sahne tozu yutacağımız için çok heyecanlıyız.

Gösteri başlıyooor…

“Bir varmış, bir yokmuş. Bir zamanlar bir Prenses ve bir Prens varmış. Bir gün ormanda yürürlerken…”

Seyirciler çok eğlendi. Gülmekten neredeyse sandalyelerinden düşüyorlardı…

Sizlere de bol gülmeli gösteriler dileriz.

Kukla tiyatronuz için öykü yaratmak isterseniz “Öykü Kulübü” menümüzü ziyaret edebilirsiniz.

Share this Post